Vykašlávání hlenu, zahlenění

V tomto článku se dnes budeme zabývat vykašláváním hlenů a zahleněním.

Co je zahlenění?

Jistě jste se s tímto termínem v životě již někdy setkali a prošli si tímto problémem, alespoň jednou ve svém životě.

Potíže vznikají ve sliznici, kterou je opatřen vnitřní povrch trávicí soustavy, močových cest, rozmnožovacích orgánů a dokonce i dýchacích cest. Její hlavní funkce je mechanická a chemická ochrana tkání, které chrání před vnějšími vlivy prostředí a její imunitní systém chrání tkáně před toxiny. Nesmíme zapomenout i na další její funkci, a sice vylučování toxinů z těla. Právě zahlenění je příznak ,,znečištění“ organismu, který potřebuje a vyžaduje jeho detoxikaci – vyčistění.

K zahlenění dochází při dráždění sliznice. Může ji dráždit velké množství podmětů, nejčastěji z nich bývá smog, kouření, různé infekce atd.

Nabízí se otázka, jak se zahlenění projevuje a jak jej rozeznáme? Projevuje se během dne (např. pocení při jídle), ale i v noci – vyrážky, alergie, apod. Vše si postupně rozepíšeme dále.

Vykašlávání hlenů:

Vykašlávání zeleného hlenu

V případě, kdy vykašláváte zelený hlen, jedná se o velkou infekci a Váš organismus se brání, jak jen to jde. Konzistence hlenu je hustá, jelikož dochází k odumírání bílých krvinek. Pokud se stav nelepší do 14 dnů či jste dostali horečku, je nutné vyhledat lékaře.

Vykašlávání bílého hlenu

Bílý hlen můžeme řadit mezi první příznaky, kdy se o Vás začíná pokoušet infekce. Zahlenění doprovází oteklá sliznice, kdy hlen ,,teče“. Zde je ještě možnost zarazit prohlubování infekce a předejít zhoršení nemoci.

Vykašlávání hnědého hlenu

Při vykašlávání hnědého hlenu není důvod k panice. Je možné, že jsou dutiny zanesené prachem či jinou nečistotou. Ovšem pokud bude barva hnědá i další dny, měli bychom zvážit návštěvu lékaře.

Vykašlávání žlutého hlenu

Tohle je fáze, kdy bílé krvinky se perou s infekcí a tím je postupně z těla vylučován hlen žluté barvy.  Za několik dní by měla nemoc odeznít. Urychlit její léčbu můžeme léky a bylinkami, které uvádíme níže.

Vykašlávání hlenu s krví

Vykašlávání hlenu s krví bychom neměli brát na lehkou váhu a navštívit lékaře. Jedná se o projev, který značí, že se v těle, konkrétně dýchacích cestách, něco děje. Hlen s krví může vycházet z průdušek, plic, hrtanu, průdušnice, …

Příčiny zahlenění a vykašlávání hlenu

Mezi nejčastější příčinou zahlenění jsou znovu objevující se infekce, a to především u mladších lidí. Se zvýšením potíží a zhoršování příznaků se můžeme setkat nejen v podzimním období, ale také i na jaře, kdy je tělo po zimním období unavené a vyčerpané. Proto je nutné posilovat imunitu a přijímat hodně vitamínů.

Pokud bychom se zaměřili na příčiny, které způsobují tzv. neinfekční zahlenění, tak bychom zmínili různé alergie nebo chyby ve stravování (mléčné výrobky, …).

Co na zahlenění a vykašlávání hlenů

Produkty, které bychom Vám rádi doporučili, a které by měly podpořit detoxikaci naleznete níže.

Nejen, že podpoří pohyblivost hlenu ven z dýchacích cest, ale také hlen rozředí a tím detoxikaci organismu urychlí a bude chránit sliznici před dalšími toxiny.

Léky na vykašlávání hlenů / Bylinky na vykašlávání hlenů

Přírodní bylinný sirup Vitco Herbal - napomáhá nejen s detoxikací organismu, ale také pomáhá na uvolnění dýchacích cest (při zahlenění, pomoc při odkašlávání), podporuje imunitní systém a pozitivně působí na duševní zdraví. Doplněk stravy je získáván z chlorelly, kopřivy a vitamínu C nejmodernějším způsobem výroby.

Prevence zahlenění

Nutné je zvýšit příjem tekutin. Tím máme na mysli čistou vodu – bez bublinek, bez cukru. Proti zahlenění můžete také předejít v případě, kdy budete posilovat imunitu, přijímat dostatek vitamínů a pomoci mohou i různé léky nebo bylinné produkty. Doporučujeme přírodní bylinný sirup Vitco Herbal, o kterém se můžete dočíst na našem webu, kde si ho můžete i objednat a přesvědčit se o jeho účinnosti.

Závěr

Jak všichni jistě víme, opakování je matka moudrosti, a proto si tento článek ještě zrekapitulujeme. Pokud chceme předejít zahlenění nebo alespoň zmírnit příznaky, je důležité dodržovat příjem tekutin, vhodnou stravu a přijímat dostatek vitamínů.