Jak zregenerovat vlasy po létě?

Všichni to známe, vlasy jsou pro nás korunou krásy. Nicméně léto přináší mnoho negativních faktoru pro naši kštici. Chlór z bazénu, slaná voda, horké a suché počasí, turbany na hlavě, to opravdu není výhra v loterii.

Vždy je dobré se na změnu počasí a ročního období připravit. Každá se vypořádáváme s něčím jiným. Svědí vás hlava? Trpíte na suché a zplihlé kadeře? Pak rozhodně čtěte dál a dozvíte se, jak po tak namáhavém období, jako je léto, zregenerovat vlasy.

Už váš kadeřník by měl rozhodně říct, co používat na vlasy a jak se o ně starat. Z vlastní zkušenosti vám musím sdělit, že ani já to kolikrát nedodržuji, a tím se řadím do skupiny „problémová“, aneb trpím na svědění pokožky hlavy. Pokaždé, když odcházím od své kadeřnice, jsou mé vlasy jako vyměněné. Bohužel tak za 14 dní to zase sklouzne do staré rutiny. Díky tomu vám ráda poradím, jak na zdravé, lesklé a vyživené vlasy i po příchodu od kadeřnice. Pokud si například barvíte vlasy doma, tak rozhodně nikam neutíkejte, tato moudra budou přínosná i pro vás. Zkušenosti, zkušenosti a ještě jednou zkušenosti. Trvalo mi to dlouho a nechtěla jsem moc investovat, ale bez toho se to neobejde. A do čeho jiného investovat, než do sebe? Rozhodně se vyplatí nakoupit si kvalitní produkty na vlasy.

Co se tedy obecně doporučuje? Jak zabránit tomu, abych neměla zničené a suché vlasy? Můžeme začít tím, že si vlasy přes léto moc nebarvíme a necháme to většinou na přírodě. Málokdo to ale dodržuje. Pokud k tomu dojde a barvíte si vlasy sama doma, základem jsou kvalitní barvy bez přidané chemie, která jim neškodí. Pakliže máte svého kadeřníka, tak jistě ví, co dělá. Omezení foukání vlasů se v létě bere také jako plusový bod. Vezměte si, že teploty venku kolikrát dosahují až na 40 °C a vy vlasy foukáte na třetí stupeň a oni tím doslova trpí. Nechejte délky vlasů v létě přirozenou cestou uschnout a věřte, že vám vaši péči dvojnásobně vrátí. Když už jste nucené si kadeře vyfoukat, použijte prosím kvalitní ochranné oleje nebo spreje, najdete jich na trhu opravdu hodně. Pokud vše výše zmíněné budete dodržovat, pak nebude tak těžké, dát vlasy po létě dohromady. Mimo jiné kvalitní stravou a vitamíny také nic nezkazíte, naopak, pomůžete sobě i tělu.

A teď se dostáváme konkrétně k mému či někoho jiného problému. Jak jsem již zmiňovala - pokud se i vy se řadíte mezi typy, které svědí pokožka hlavy, mám pro vás řešení. V prvé řadě odstartujeme tím, že si nebudeme ponechávat turban na hlavě moc dlouhou dobu. Pokožka hlavy se může zapařit a vznikají tam z toho neplechy a je to také důvod, proč se občas tolik škrábeme. V předchozím odstavci jsem zmiňovala, že se délky vlasů mají nechat přirozenou cestou uschnout. To ovšem naplatí na pokožku hlavy, ta musí být suchá – vlhká nikoli. Mírně tedy vlasy nahoře prosušte, ale ne příliš dlouho.

Samozřejmě tomu všemu předchází samotná kosmetická péče o vlasy. Základem je kvalitní šampon, kondicionér, olejíček a maska na vlasy. Věděli jste například, že se má šampon na vlasy nanést a spláchnout 2x? Také jsem to nevěděla a od té doby, co to dělám, jsou moje vlasy opravdu lepší a lepší. Šamponů je na trhu opravdu hodně a člověk tápe v tom, jaký vlastně koupit a nechce vyhodit peníze z okna. Vyzkoušejte produkty Vitcohair a věřte, že nebudete litovat. Máme i výhodné sety šamponu a kondicionéru. Samotná Lucie Vondráčková dokáže vždy upoutat nejen svou krásou ale i zdravými, zářivými vlasy a víte komu za to hlavně vděčí? No přece produktům od VitcoHair a správné péči o své vlasy.

Na závěr si shrneme vše, co jsme si tu řekli. V prvé řadě je nutné mít doma kvalitní vlasovou kosmetiku. Dále nepoužívat barvy s přidanou chemií, opravdu je to v létě na škodu. Všichni to chápeme, že odrosty nemá nikdo rád, ale když už, tak prosím vybírejte kvalitu nad kvantitou. Pokud si následně po umytí vlasy sušíte ručníkem, nenechávejte ho na hlavě opravdu moc dlouho a vaše pokožka vám poděkuje. Následně nechte délku vlasů přirozenou formou uschnout. Ke konci jen prosušte vrch vaší kštice. Pokud jste nuceni si je opravdu celé vyfoukat, nezapomeňte na ochranu v podobě sprejů či olejíčků. Toto se týká i přebytečného natáčení či žehlení kadeří. V dnešní době už je opravdu hodně vymožeností, jak například dosáhnout vln bez kulmy. Stačí vám k tomu jen skřipec a klidně jen šňůra od županu nebo dětské punčocháče (ty používám já). K tomu se dostaneme třeba příště.

Krásné vlasy vám přeje Nikča z Vitco.cz