Jak podpořit růst vlasů? Vyzkoušejte vitamíny proti jejich vypadávání.

V tomto článku se zaměříme na problém padání vlasů, jejich kvalitu, hustotu, barvení a co pro ně udělat. Zjistěte, jaké vitamíny pomáhají zlepšovat kvalitu Vašich vlasů.

Péče o vlasy

Vlasy jsou naší chloubou a je obecně známo, že velmi působí na naše ego. Existují různé druhy vlasů, ale každý z nás by chtěl mít krásné, lesklé a husté vlasy a je jedno zda kudrnaté či rovné. V dnešní době existuje řada přístrojů, díky kterým můžeme docílit toho, že naše nepoddajné vlnité vlasy se stanou rovnými a nebo naopak naše rovné a splihlé vlasy můžou nabýt objemu a krásných plážových vln. Bohužel ale tyto přístroje většinou fungují na základě vysokých teplot, které naše vlasy velmi oslabují, ničí a upalují. Pak se stává, že máme vlasy na každé straně hlavy jinak dlouhé a při pouhém učesání můžeme vidět, jak nám z hlavy odpadávají malé nebo větší části vlasu.

Pokud jsou Vaše vlasy takto oslabené, zpravidla jim chybí hlavně vitamin D a vitamin C, který lze získat s běžně dostupných potravin, ale ve světě vlasové kosmetiky existuje i nekonečná řada produktů, které nám slibují, že již po 3. použití budou naše vlasy krásné, husté a zdravé, jakoby se žádné poškození nikdy neodehrálo. Avšak u mnoho z těchto produktů jde pouze o klamavou reklamu a nebo tam již není uvedeno, že se produkt nesmí zkombinovat s jiným a nebo jej není vhodné používat právě když používáte i zmíněné tepelné přístroje.

Příklad kombinování produktů vlasové kosmetiky

Pokud používáte nějaký olejíček na suché a poškozené konečky vlasů a poté své vlasy vyžehlíte žehličkou na vlasy, olej začne působit jako by byl na pánvi a Vaše vlasy se tím pádem začnou škvařit.

Jak to tedy udělat? Obecně nejjednodušší pravidlo je, před žehlením vlasů použít sprej na ochranu proti teplu a tepelné úpravě. Jedná se o látku, která dokáže vytvořit jakýsi ochranný štít pro vlas a tím pádem se teplo nedostane až do jeho vnitřku.

Pokud se ale zeptáte jakéhokoli kadeřníka, jak vrátit zpět svou kvalitu vlasů, která zůstala někde na povrchu Vaší žehličky, kulmy či fénu, dostanete jednoduchou a prostou odpověď.

Nepoužívejte ani jeden z těchto 3 zmíněných přístrojů. A když už, tak pouze fén či kulmofén.

Kulmofénem rozumíme kulatý kartáč připevněný k fénu, který Vám při česání vlasy rovnou i vysuší a vy můžete s jeho pomocí dosáhnout krásného účesu včetně objemu. Pro lepší výsledky je vždy dobré po umytí hlavy použít pěnové tužidlo, které dokáže Váš účes udržet déle stabilní.

Co když má ale člověk od přírody řídké vlasy? Dá se s tím něco dělat?

Ano, i v tomto případě existují podpůrné produkty a to i v případě, že máte řídké vlasy v rodině. Na toto jsou nejčastěji používaná vlasová tonika, která fungují tak, že pomocí aplikátoru nanesete trochu tonika na vlasovou pokožku a jemně jej vmasírujete do kůže. Tyto přípravky obvykle nejsou řešením jen pro jeden problém. Většinou jsou určeny pro lidi, kteří mají problém s vypadáváním vlasů, nadměrnou tvorbou lupů, řídnoucími vlasy a kvalitou vlasů. Důležitou složkou v těchto produktech je hlavně kolagen a vitamíny B1-12.

Komu se nezamlouvají vlasová tonika, ale nemusí zoufat. Momentálně se na trhu objevuje i veliké množství produktu pro vlasovou kvalitu v podobě přírodních doplňků stravy ve formě tobolek. Tobolky jsou v drtivé většině vyrobeny čistě z přírodních produktů a bez nežádoucí chemie. Tyto tobolky stačí užívat pravidelně (nejčastěji) 2-3x za den. První výsledky jsou odhadovány na přibližně jeden měsíc po prvním užití tobolek. Ovšem pro žádoucí výsledek je velmi důležité, tobolky užívat pravidelně, nevynechávat dávky a hlavně musíte tobolky brát dlouhodobě. A věřte, že výsledek za to stojí. Proč? Protože v jedné tobolce je obsaženo tolik potřebných vitamínů a látek, které byste těžko za jeden den přijali v podobě normálního jídla nebo pití.

Pokud k těmto tobolkám nechováte plnou důvěru, můžete samozřejmě potřebné živiny a vitamíny přijímat z potravin. Výsledek se dostaví také, ale přirozeně to bude trvat o něco déle.

Vypadávání vlasů

Vypadávají Vám vlasy? Kdy je to v pořádku a kdy už bychom tento problém měli řešit?

Vlasy přirozeně vypadávají. Rostou, obměňují se, mění. Vliv na to má i naše péče o ně. Na hlavě máme přibližně kolem 100 tisíc vlasů, pokud tedy sem tam najdete na košili svůj vlas, není důvod k panice. O nadměrném vypadávání vlasů mluvíme ve chvíli, kdy nám vypadne více jak 100 vlasů denně, nebo naše hříva znatelně zřídne. Vypadávání vlasů může mít různé příčiny – genetické, nadměrné vypadávání vlasů ovlivněné naším životním stylem, nebo příliš utažené účesy.

Genetické vypadávání vlasů postihuje nejvíce muže. Muži mají růstovou fázi vlasů kratší, vlas rychleji vypadne a jejich účes dříve a rychleji zřídne. K tomuto jevu dochází věkem a mluvíme o plešatění. Ve vzácných případech se však plešatění může projevit i u žen, kdy příčinou jsou například hormonální změny. Úplná ztráta vlasů u žen je však velice vzácná.

U nadměrného vypadávání vlasů jde o to, že vlasy vypadávají po celé hlavě a to víc než je zdrávo. Vlasy po Vás zůstávají všude – na oblečení, v dopravních prostředcích, na nábytku apod. Může být způsobeno špatným životním stylem, špatnou stravou nebo nadměrným stresem.

Pokud jste dříve měli husté vlasy, ale teď se potýkáte s problémem vypadávání vlasů, může to mít hned několik příčin.

První příčinou je těhotenství. V tomto období se ženské tělo mění doslova od hlavy až k patě. Jednou z těch méně příjemných věcí je právě vypadávání vlasů. V tomto případě nejde o to, že byste se stravovali špatně, nebo přijímali málo potřebných vitamínů. I když máte všeho dost, z Vašeho těla si to bere Vaše nenarozené dítě, a proto je potřeba tuto dobu přečkat, nebo na doporučení doktora zvýšit dávku potřebných vitamínů a látek.

Další velmi rozšířenou příčinou vypadávání vlasů je stres. Známe to všichni. Ať už je to honička v práci, starosti s dětma, starosti s rodinou nebo domácími zvířaty, stres je všude kolem nás a je velmi obtížné se mu vyhnout. A jeden z vedlejších účinků stresu je právě zmíněný problém s vypadáváním vlasů.

Třetím důvodem můžou být nevhodně zvolené léky, kvůli kterým se přestanou Vaše vlasy správně vyživovat a vypadnou.

Další příčinou tohoto problému může být problém s Vaší štítnou žlázou. Pokud každý den uvidíte ve svém kartáči na vlasy až podezřele mnoho vlasů, bylo by i vhodné si dojít k lékaři a nechat svou štítnou žlázu vyšetřit.

Ani například příliš utažené účesy, jako například pevně stažené culíky, nedělají našim vlasům dobře, protože velice namáhají vlasovou linii i samotné kořínky vlasů.

Růst vlasů - jak podpořit růst vlasů

Nejčastěji jde o železo. Je tedy dobré tuto velmi důležitou látku tělu dodat zpět a bude to mít příznivý vliv nejen na Vaše vlasy ale na celé Vaše tělo. Druhou chybějící látkou bude pravděpodobně estrogen. Že máte nedostatek železa v krvi, se dozvíte obvykle z krevních testů a tuto látku můžeme doplnit například pomocí úpravy jídelníčku, kdy do svých stravovacích návyků zařadíte čočku, špenát, ořechy nebo i hovězí a kuřecí maso. To nezní tak složitě, že?

Jenže…Pokud zjistíte, že máte nedostatek železa, konzultujte jeho doplňování s lékařem, aby jste se vyhli případnému předávkování. Předávkování železem může způsobit poškození orgánu a nebo zvýšit možné procento vzniku cukrovky.

V dalším bodě se zaměříme na nedostatečný růst vlasů.

Máte sice husté a na pohled pěkné vlasy, ale nerostou do délky? Ano, i toto se stává a samozřejmě se proti tomu také dá podnikat v určitých krocích.

Růst našich vlasů závisí na rozdělování jednotlivých buněk, které vlasy doslova vytlačují nahoru a prodlužují vlasovou hmotu. Obvykle nám vlasy povyrostou zhruba o 15cm za rok. Ovšem rychlost růstu vlasů závisí na věku člověka, kdy se může celý cyklus zpomalit až čtyřnásobně. Na růst vlasů a zrychlení růstu taktéž existují kapsle. Tyto kapsle na růst vlasů obvykle obsahují důležité vitamíny A,B,D,E a K. Samozřejmě tyto vitamíny seženete i v potravinách, ale opět platí pravidlo, že z kapslí získáte o mnoho větší množství vitamínů za mnohem kratší časový interval.

Vitamíny a minerály

Nyní se tedy podíváme na vitamíny, bez kterých by naše vlasy jen těžko držely „pohromadě“. Musíme však zdůraznit, že žádné vitamíny Vám vlasy nezachrání, pokud o ně pravidelně nebudete dbát! Pokud celý rok necháváte své vlasy ať „tak nějak jsou“ a pak během týdne poberete všechny možné vitamíny, které vlasy potřebují, a budete si myslet, že je situace zachráněna, jste na omylu. Je důležité pravidelně po celý rok dodávat svým vlasům výživu, aby se mohla dobře vstřebat a aby ji naše hříva využila naplno.

Vlasům se říká „korunka krásy“. Jakou péči naše vlasy vyžadují, co je pro ně nezbytné a jak si udržet pevné a krásné vlasy? Místo drahých šamponů a balzámů se raději zaměřte na vlasovou výživu a dbejte na to, aby vlasy měly dostatek všech vitamínů a minerálů, které potřebují. V první řadě je to totiž výživa, která drží vlasy pevné a zdravé. Podívejme se dnes na vitamíny a minerály, které neobsahují žádnou chemii a které se o Vaše vlasy postarají.

Zvláště v létě, kdy sluníčko svítí na plné pecky a kdy si užíváme bazénů a vodních radovánek, dostávají naše vlasy nejvíce zabrat. Spousta lidí si nakoupí opalovací přípravky na kůži a myslí si, že jsou před sluncem zachráněny. Často však zapomínají na vlasy, které jsou na sluníčko opravdu citlivé a také naše kadeře je potřeba chránit.

UV záření má negativní dopady na fyzické vlastnosti vlasů, protože především narušuje vlasový protein. Vlasy jsou poté lámavější, slabé, ztrácejí pružnost.  

Je to právě tedy léto, kdy bychom měli věnovat větší pozornost a důkladnější péči vlasům. A kde začít? Přece u vitamínů! 

Vitamíny

Vitamíny B – komplexu

Ty jsou úplně nejdůležitější! Zabraňují vypadávání vlasů a chrání právě před již zmiňovaným UV zářením. Jejich nedostatek způsobuje zvýšené maštění vlasové pokožky a vyšší nebo vysoký výskyt lupů. Vitamíny B – komplexu najdeme například v obilninách, luštěninách nebo mléčných výrobcích. Obsahují je však například i vajíčka, hrozny a květák.

Mezi vitamíny B - komplexu patří : 

  • Vitamín B1
  • Vitamín B2
  • Vitamín B3
  • Vitamín B5
  • Vitamín B6
  • Vitamín B7
  • Vitamín B9
  • Vitamín B12

Vitamín B5 má také kromě zásadního vlivu na kvalitu vlasů příznivé účinky také na nehty a pleť. A přesně takto působí i náš vlastní produkt VitcoHair, který nejenom zlepšuje kvalitu vlasů, ale také Vám pomůže zdokonalit Vaši pleť a také zlepší kvalitu Vašich nehtů.

Vitamínu B7 se také někdy přezdívá vitamín H. Toto označení pochází ze dvou německých slov Haut und Haar, které v překladu znamenají pokožka (Haut) a vlasy (Haar). Tato přezdívka“Vitamín H“ odkazuje tedy na jeho příznivý vliv na vlasy a pokožku.

Vitamín A

Když se řekne vitamín A, spousta lidí si vzpomene na mrkev nebo rybí tuk, kde je tento vitamín zastoupen opravdu v hojném množství. Najít ho můžeme ale i v kukuřici, zelí nebo játrech. A k čemu tento vitamín slouží? Pomáhá udržovat správnou funkci mazových žláz.

Vitamín C

Snad nejznámější vitamín. Důležitý je nejen pro vlasy, ale i pro celý náš organismus. Působí jako antioxidant. Jeho nejznámějším zdrojem jsou citrusové plody, jako například citron nebo pomeranč. Nachází se však i v jahodách, zelené i červené paprice a v brokolici. Věděli jste, že spoustu vitamínu C obsahuje i kedlubna? Zajímavé, ne? 

Vitamín E

Důležitý především pro ženy, které si na své hřívě zakládají. Dámy, nemusíte utrácet spousty peněz za masky, abyste měly hebké vlasy. Od toho je tady vitamín E! Vitamín E jako bojovník za zdravé a hebké vlasy a pomáhá také proti vypadávání vlasů. Zlepšuje cirkulaci po celém těle, tedy i po pokožce hlavy. Každý vlásek tak dostává vše, co potřebuje a díky vitamínu E mohou vlasy zdravě  a v pořádku růst.

Nyní jsme si vyjmenovali ty nejdůležitější vitamíny. Každý jsme si krátce představili a už víme, který vitamín je důležitý pro jednotlivé potřeby vlasů. Nejsou to však jen vitamíny, které naše vlasy potřebují. Důležitým parťákem jsou i minerály, které společně s vitamíny tvoří pevnou základnu pro zdravé, pevné, lesklé a pružné vlasy.  Neměli bychom na ně zapomínat ale jen pro vlasy. Minerály jsou totiž nezbytné stavební minerály zubů a zdravý úsměv sluší každému.

Minerály

Vápník

Vápník je úplně tím nejzákladnějším prvkem pro zdravý růst vlasů. V hojném zastoupení jej najdeme v mléčných výrobcích, ale také v čočce, sardinkách nebo brokolici.

Selen

Pokud litujete ostříhání svých vlasů a chcete je co nejdříve zpátky, vsaďte na selen. Tento minerál nejen že zabraňuje vypadávaní a ochabnutí naší hřívy, ale také podporuje rychlý růst vlasů. Locika z pohádky „Na Vlásku“ ho asi musela jíst hodně. Najdeme ho v kukuřici, dýni a luštěninách.

Křemík

Křemík je na tom podobně jako selen – také posiluje vlasy a ano, také zabraňuje jejich vypadávání. Křemík opět můžeme nalézt v luštěninách, nebo naopak můžeme sáhnout po rozinkách, banánech a třeba rýži.

Zinek

Zinek je tím nejlepším pomocníkem proti mastné kůži a suchým, vysušeným vlasům. Za jeden z důvodů při vypadávání vlasů se dokonce označuje právě nedostatek zinku! Růst našich vlasů dokonce může ovlivnit i to, kolik zinku přijímáme – záleží totiž na tom, kolik zinku se dostane k samostatnému kořeni vlasu.

Síra

V první chvíli se možná zarazíte, proč právě síra. Budete jistě velmi překvapeni, když Vám povím, že síra je hlavní složkou struktury vlasů a má nezastupitelný význam, ale je to tak. Výrazně ovlivňuje kvalitu i růst vlasů a je vhodné ji doplňovat. Jejím zdrojem jsou cibule, ryby, vejce nebo třeba známé avokádo. Kdo není vegan nebo vegetarián může ji také doplnit kuřecím masem.

Draslík

Draslík je dalším důležitým minerálem, protože prokrvuje pokožku vlasů. To je důležité pro výživu každého vlasu, která pak zařizuje jejich zdravý růst. Doplnit jej můžeme brambory, rozinky, fazolí nebo opět avokádem.

Mangan

Mangan působí právě proti pomalému růstu. Rostou Vám pomalu vlasy? Zařaďte do jídelníčku více cereálií, ryb nebo vajec. Mangan najdeme dále také v kuřecím masu nebo (do třetice všeho dobrého) v avokádu.

Jód

Jód bojuje proti suchým vlasům a často vypadávajícím vláskům. Pijte minerálky se zvýšeným obsahem jódu a zvyšte tak nenásilně denní příjem jódu. Jezte ryby a česnek.

Hořčík

Horčík je známý minerál a jeden by si myslel, že je dobrý na všechno. Hořčík může pomáhat proti bolesti hlavy, napomáhá regeneraci svalů. Důležitý je také pro vlasy, podporuje růst a chrání vlásky před lámáním. Najdeme jej v melounu, malinách a ořechách. Doplnit jej můžeme také rozpustnými hořčíkovými kapslemi, které jen necháme vyšumět ve vodě a zamícháme.

Nejlepším vitamínem na vlasy však bude stejně pohoda. Vlasy často vypadávají kvůli stresu. Hoďte se do pohody, choďte na procházky a berte dostatek vitamínů a minerálů – i jejich nedostatek může způsobit například úzkostné či až někdy depresivní stavy.

Z našeho sortimentu Vám můžeme doporučit přírodní doplňky stravy pro zlepšení kvality vlasů, pleti a nehtů:

  • Přírodní doplněk stravy VitcoHair - 45 denní kúra
  • Přírodní doplněk stravy VitcoHair - 135 denní kúra

Problémy - barvené vlasy

Ano, barvení vlasů je nejen u žen obrovským trendem. Znáte to, každý chce to, co nemá, a tak se stává, že žena s blond vlasy touží po krásných červených vlasech a podobně. Původně byly barvy na vlasy vyvinuty z prostého důvodu. Tím důvodem bylo zakrýt šedé odrosty nebo první šedé vlasy. Lidé si kupovali barvu, která odstínem připomínala jejich vlastní a přírodní barvu. Jenže tak tomu již dávno není a lidé se barví kolikrát i na velmi nepřirozené odstíny modré, fialové, růžové a tak dále.

Barvení vlasů není moc šetrný proces. Obecně se tvrdí, že tmavé barvy nám uškodí méně než ty světlé odstíny. Ano, na tom bude trochu pravdy, protože světlé barvy naše vlasy odbarvují a oslabují je, aby z nich z části zmizela přirozená barva. Po několika těchto zákrocích a nedostatečné péči začnou být naše vlasy velmi slabé a lámou se prakticky po sebemenším dotyku.

Jak postupovat, abychom zachránili barvené vlasy?

Začněme tím, že jste si teoreticky vlasy ještě nenabarvili, ale uvažujete o tom.

  1. Nikdy si nebarvěte vlasy doma
    Skutečně je lepší, když si našetříte pár korun na služby kadeřníka, který obvykle ví, co dělá, má kvalitní produkty a také kvalitní péči pro regeneraci. Věřte, že ve většině případů odejdete s pocitem krásně hebkých a lesklých vlasů jiného odstínu, než jste doposud měli.
    Pokud si odbarvujete vlasy doma, riskujete, že si namícháte barvící krém ve špatném poměru s peroxidem a buď si vlasy upálíte úplně a nebo je trvale velmi poškodíte. Za to to přeci nestojí.
  2. Před barvením si vlasy nemyjte.
    Zní to možná trochu zvláštně, ale pokud si vlasy alespoň dva dny před barvením neumyjete, vzniklá mastnota Vám vlastně pomůže, protože zabraňuje dehydrataci, která vzniká po použití peroxidu. Kromě toho barva také lépe chytá na neumyté vlasy.
  3. Před barvením zvažte i svůj stav vlasů. 
    Pokud máte polámané vlasy nebo roztřepené konečky, nechte je zastřihnout, odpočinout a používejte hydratační masky na vlasy apod. Pokud tak neučiníte a hned vlasy nabarvíte, víceméně je odkážete na smrt.
    Ovšem hydratační masku používejte maximálně 1x po třech umytí, aby se Vám vlasy nežačaly hojně mastit.
  4. Správná péče a produkty po nabarvení.
    Tak a je to. Máte odbarvené nebo nabarvené vlasy. Teď je důležité, pořídit si kvalitní a ideálně přírodní vlasovou kosmetiku. Není dobré na těchto produktech šetřit. Nebojte se si připlatit a kupte si kosmetiku, která obsahuje například keratin, který je známý tím, že obnovuje poškozenou strukturu vlasů. Další skvělou složkou může být například extrakt ze sójového proteinu nebo kokosového mléka, které vlasy dokážou skvěle vyživit.
    Vyhýbejte se však produktům s vysokým obsahem alkoholu, neboť tyto produkty mají tendence barvu z Vašich vlasů stahovat a musíte se poté barvit častěji.
  5. Omezte styling.
    Zde tím myslíme hlavně žehlení, kulmování a fénování vlasů. Vlasy budou po nabarvení ve velké nevýhodě a tepelný styling by je mohl lehce dorazit.
  6. Chraňte vlasy před sluncem.
    Vysoké UV záření má za následek vyblednutí barvy a oslabení struktury vlasů. V tomto případě stačí koupit sprej pro ochranu před UV  zářením, který zakoupíte v každé drogerii za pár korun.
  7. Chlor nebrat!
    Dávejte si pozor, do jaké vody namáčíte své vlasy. Pokud jste v přechlorovaném bazénu, Vaše vlasy budou čím dál tím slabší, vybledlejší a lesklé tedy určitě nebudou.
  8. Dopřejte svým vlasům wellness.
    Není nic jednoduššího, než svým odbarveným vlasům dopřát chvilku odpočinku pomocí olejových zábalů. Skvělý je například zábal z kokosového oleje, kdy se látky krásně dostanou dovnitř vašeho vlasu a vyživí ho.

To jsme se trochu rozpovídali a teď už nám zbývá zmínit naše nejklasičtější a nejčastější problémy, které se našich vlasů týkají.

Problémy s vlasy

Mastné vlasy

Příčinou mastných vlasů je nadměrná produkce kožního mazu, který i pomocí hřebenu včesáváme do svých vlasů. Toto se může dít například kvůli stresu, nevhodné stravě, hormonálním změnám (puberta, menopauza) nebo i právě kvůli používání nevhodné vlasové kosmetiky.

Co na mastné vlasy

Existuje řada doporučení a rad, jak se mastnoty ze svých vlasů zbavit.

  1. Používejte tužidlo.
    Pěnové tužidlo obalí Vaše vlasy a kožní maz se k nim tak snadno nedostane.
  2. Zkuste začít s tupírováním vlasů.
    Díky tupírování vlasy nadzvednete a vyhnete se tak častému kontaktu s pokožkou hlavy.
  3. Používejte suchý šampon.
    Suchý šampon dokáže z Vašich vlasů odstraňovat přebytečný maz a vlasy pak vypadají upraveně a nadýchaně.
  4. Masáž pokožky.
    Občas zkuste jemně masírovat svou pokožku hlavy. Tímto procesem zmírníte tvorbu kožního mazu.
  5. Vlasy umývejte po ránu.
    Pokud budete vlasy mýt po ránu, budou celý den krásně nadýchané a svěží, zatímco pokud je umyjete večer, přes noc je přeležíte a maz se opět dostane do vlasů víc, než bychom chtěli.

Lupy ve vlasech

Lupy jsou vlastně takovým opakem mastících se vlasů. Lup je malý kousek naší kůže, šupinka chcete-li, která se z důvodu vysušení pokožky odlupuje a buď se zachytává ve vlasech, nebo nám padá na rameno. Tento problém působí trochu nečistě, ale není tomu tak. Jsou lidé, kteří prostě nemají správně hydratovanou pokožku a kůže se jim vysouší, i když jsou to velmi čistotní lidé.

V tomto případě se doporučuje hodně hydratovat tělo a pít dostatek vody a poté ještě používat hydratační vlasovou kosmetiku jako jsou hydratační masky na vlasy, olejíčky aj.

Opět stačí pomocí jednoho z vyjmenovaných přípravků trochu namasírovat naši pokožku a efekt by se měl brzy dostavit.

Závěrem

Na závěr bychom si mohli zrekapitulovat tento článek. Pokud chceme mít krásné vytoužené vlasy je důležité používat, vhodnou nejlépe odborníkem doporučenou vlasovou kosmetiku. Růst vlasů můžeme podpořit masážemi hlavy, používáním vlasového tonika a pro celkovou kvalitu vlasů je dobré tělo zásobit potřebnými vitamíny pro růst vlasů, látkami jako jsou zinek a železo, které získáme nejen ze správné a prospěšné stravy, ale také například z přírodních doplňků stravy proti vypadávání vlasů nebo pro zlepšení celkové kvality vlasů.